Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pajzsmirigy ellenőrzése otthon - remek módszer!

Ellenőrizheted pajzsmirigyedet egy lázmérő segítségével - Mutatjuk hogyan!

 

 

Dr. Borda Barnes találta ki ezt a házilag bárki által elvégezhető, egyszerű tesztet. Ennek segítségével ellenőrizhető a pajzsmirigyed működése.

thorus.jpg

 

Vizsgálatai alapján a doktor 5 éve arra a következtetésre jutott, hogy a testhőmérséklet sok dologra visszavezethető és nagyon fontos lenne rendszeresen ellenőriznünk azt. A reggeli ébredés után közvetlenül végzett hőmérés a legalkalmasabb. Könyvében leírta, hogyan működik a pajzsmirigy és azt is, hogy a pajzsmirigy nem megfelelően funkcionálása számos betegséghez vezethet.

Íme a Barnes- teszt:

A teszthez csupán egy hagyományos higanyos lázmérőre lesz szükségünk. Mielőtt lefekszünk aludni rázzuk le a hőmérőt, amíg annak mutatóján a higany 35 fok alá nem csökken. Ébredés után rögvest tartsuk a hónaljunknál a lázmérőt 10 percig. Az ideális testhőmérsékletnek 36.5 és 36.8 között kell lennie.

Fontos figyelembe venni, hogy a nők esetében a testhőt befolyásolhatja a menstruáció és egyéb vírusos betegségek is.

Ha a testhőmérséklet 36.5 alatti értéket mutat:

akkor pajzsmirigy sajnos alul működik. A depresszió, a gyengeség, a fáradtság, a fertőzések, a krónikus fejfájás, memóriazavar, hajhullás, ezek mind a pajzsmirigy probléma tünetei közé tartoznak.

Ha a testhőmérséklet magasabb, mint a 36.8:

akkor a pajzsmirigy működés túlságosan gyors vagy fertőzés van a szervezetünkben, ami a testhőmérséklet emelkedését okozza. Azt javasoljuk, hogy ha nem vagyunk tudatában semmilyen fertőzésnek, vírusnak, akkor 3 napon keresztül ismételjük meg a tesztet és ha továbbra is magas értéket kapunk, akkor keressük fel orvosunkat.

 

Forrás: Tudásfája.com